Detekce objektů na včelím plástu a spadových podložkách mobilním telefonem - Děd, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá zdokonalením převzatých řešení, zabývajících se detekcí včelí matky a počítáním spadu roztoče Varroa destructor. Tato zdokonalená řešení jsou implementována do mobilní aplikace pro zařízení s operačním systémem Android. Dále se tato práce zabývá prozkoumáním metod detekce krátkověkých a dlouhověkých včel. Teoretická část obsahuje popis použitých metod z oblasti strojového vidění a konvolučních neuronových sítí. V praktické části je pak popsáno prostředí a technologie, pomocí kterých byly metody popisované v teoretické části implementovány a také průběh portace výsledných modelů na mobilní platformu.
Detection of objects on the honeycomb and fall pads by mobile phone
Keywords: neuronové sítě; strojové vidění; Android; TensorFlow; Darknet; OpenCV; Google Colab; neural networks; computer vision; Android; TensorFlow; Darknet; OpenCV; Google Colab