Návrh plánu společných zařízení ve zvolené lokalitě - Rolníková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce je věnována zpracování návrhu plánu společných zařízení v k.ú. Přídolí. Práce je vedena dle platného metodického návodu k provádění pozemkových úprav a dle technického standartu dokumentace plánu společných zařízení v pozemkových úpravách. Obsahem první části je literární rešerše, která přibližuje nejen obor pozemkových úprav a jejich průběh, ale také specifikuje plán společných zařízení spolu s rozsahem prací, které jsou nutné pro jeho vypracování. Vše důležité je v této části teoreticky popsáno. V druhé praktické části je věnována pozornost výběru území a vyhodnocení jeho stavu za pomoci průzkumových prací. V návaznosti na terénní průzkum je praktická část dále zaměřena především na návrh jednotlivých opatření, které se týkají ochrany ZPF, prvků ÚSES, vodohospodářských prvků a zajištění zpřístupnění pozemků. Výsledky průzkumů i návrhů opatření jsou uvedeny v textové i grafické podobě.
Proposal of common facilities plan in selected area
Keywords: Pozemkové úpravy; průzkumové práce; plán společných zařízení; katastrální území; Přídolí; vodní eroze; územní systém ekologické stability; dopravní systém; vodohospodářské opatření.; Land treatment; exploration works; plan of joint facilities; cadastral area; Přídolí; water erosion; territorial system of ecological stability; transport system; water management measure.