Lexicological view of the language of sport commentaries/Lexikologický pohled na jazyk sportovních komentátorů - Mesz, Marek (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá výrazy komentářů sportovních událostí, a také výrazy použitími sportovními komentátory během sportovních přenosů. Práce se zaměřuje na lexikologickou stránku sportovních komentářů. Teoretická část podává krátké shrnutí sportovní žurnalistiky, ale hlavní část je věnována významu. V této části jsou prezentovány různé přístupy k významu, společně s definicí a rozdělením významu. Dále jsou zde vysvětleny změny ve významu a jeho rozšíření, následované definicí polysémie, homonymie a jejich rozlišení.
Lexicological view of the language of sport commentaries
Keywords: Sport; komentátor; polysemie; homonymie; Sport; commentators; polysemy; homonymy