Průzkum trhu a podnikatelský záměr zvoleného podniku osobních služeb - Němcová, Radka (Jihočeská univerzita, 2010)
Tématem diplomové práce byl ''Průzkum trhu a podnikatelský záměr zvoleného podniku osobních služeb'' aplikovaný na Svatební agenturu MERCI, jejímž základním produktem je ''svatba na klíč''. Hlavním cílem byla analýza aktuálních tržních podmínek a návrh konkrétního podnikatelského plánu. Jedním z dílčích cílů se stal návrh zakladatelského rozpočtu, sestavení formuláře ke zjištění potřeb a přání klientů a zjištění podkladů potřebných k sestavení daňového přiznání. Z elektronického dotazníkového šetření se zjistilo, že trvá zájem o služby svatební agentury a potencionál možných klientů je dostatečný pro vznik další drobné firmy v této oblasti podnikání. Finanční náročnost je pro zakladatelku firmy přijatelná, neboť náklady spojené se založením svatební agentury jdou z vlastních zdrojů. Byly vypracovány čtyři rozpočty na různě finančně náročné svatby jako podklad pro teoretický výpočet výsledku hospodaření a následného zpracování daňového přiznání daně z příjmů fyzických osob. Byla provedena analýza aktuálních tržních podmínek, především obecného a oborového okolí podniku. Na jejím základě byl sestaven návrh konkrétního podnikatelského plánu včetně návrhu podnikatelského rozpočtu a vypracováno fiktivní daňové přiznání za první rok podnikání, čímž byly splněny cíle diplomové práce.
Market research and the prospectus of a particular company providing personal services
Keywords: svatební agentura; svatba na klíč; podnikatelský plán; analýza podniku; průzkum trhu; podnik osobních služeb; wedding agency; turnkey wedding; business plan; company analysis; market research; company providing personal services.