Současný stav a předpoklady přípravy nových produktů cestovního ruchu na území DSMO Mikroregionu Venkov - Jarešová, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce je zaměřena na současný stav a na otázku jak přispět k vytváření produktů cestovního ruchu na území DSMO Mikroregionu Venkov. Předpokladem je, že produkty DSMO Mikroregionu Venkov jsou činitelem rozvoje cestovního ruchu na území DSMO Mikroregionu Venkov. Závěrečná hypotéza však zní, že potenciály cestovního ruchu na území DSMO Mikroregionu Venkov nejsou dostatečně využity a současná nabídka turistických produktů je nedostačující. Propagace produktu DSMO Mikroregionu Venkov zatím jemně zaostává, ale je zjevné, že toto území má co nabídnout a proto by mohli působit nově vytvořené produkty cestovního ruchu a silnější propagace na účastníka cestovního ruchu mnohem atraktivněji. Lze očekávat, že navrhovaný produkt - ''Za krásami DSMO Mikroregionu Venkov - vybraná část - okolí Chýnova směr přírodní park Polánka'' - může ve velké míře přispět k zvýšení návštěvnosti regionu.
Current situation and the prerequisities for new products in tourism in DSMO Mikroregion Venkov area
Keywords: cestovní ruch; turista; potenciál; nabídka; poptávka; destinace; tourism; tourist; potential; supply; demand; destination