Marketing v maloobchodě - Plachá, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Téma diplomové práce je Marketing v maloobchodě. Cílem práce je zjištění současné pozice na trhu samostatného maloobchodního subjektu (Prodejna) pomocí pozorování Prodejny a konkurence, situační a územní analýzy. Je provedena také analýza komunikačních prostředků, které Prodejna využívá. V Prodejně byl proveden experiment na změnu počtu prodaných kusů při změně umístění zboží. Z těchto analýz a experimentu vznikla řada doporučení, které pomohou zlepšit pozici na trhu.
Retail marketing
Keywords: Maloobchod; marketingový mix; marketing v maloobchodě; pozorování; konkurence; situační analýza; územní analýza; marketingová komunikace; experiment; Retail; marketing mix; retail marketing; observation; competition; situational analyses; territorial analyses; marketing communication; experiment