Demography of a large and common butterfly: Argynnis aglaja (Lepidoptera, Nymphalidae) studied by mark-recapture - Zimmermann, Kamil (Jihočeská univerzita, 2011)
Populační struktura, demografické parametry, mobilita a chování perlrťovce velkého (Argynnis aglaja) byly studovány na tradičně obhospodařovaných, polopřirozených podhorských loukách, za účelem objasnění relativní úspěšnosti přežívání tohoto druhu, při porovnání s ostatními druhy sdílejícími stejný biotop.
Demography of a large and common butterfly: Argynnis aglaja (Lepidoptera, Nymphalidae) studied by mark-recapture
Keywords: ekologie motýlů; ochrana; luční porosty; mark-recapture; velikost populace; mobilita; butterfly ecology; conservation; grasslands; mark-recapture; population size; disperzal