Základní úkoly přijímacího střediska v případě evakuace obyvatelstva ze zóny havarijního plánování Jaderné elektrárny Temelín - Kavan, Štěpán; null, null; Kudlák, Aleš; Novotná, Lenka; Havránková, Renata (Sdružení požárně bezpečnostního inženýrství, 2018)
Případná havárie jaderné elektrárny vyvolává z hlediska bezpečnosti požadavky na plánování nezbytných činností s cílem ochrany obyvatelstva. Jedním ze základních plánovaných opatření ochrany obyvatelstva je evakuace. Pro zabezpečení celého procesu evakuace je nedílnou součástí přijímací středisko. Cílem příspěvku je základní charakteristika konkrétních funkcionalit přijímacího střediska na konkrétním případu, přenos a reflexe poznatků z nácviku a instrukčně metodického zaměstnání na uvedené téma v Jihočeském kraji.
Basic tasks of the reception center in case of evacuation of the population from the Temelín Nuclear Power Plant emergency planning zone
Keywords: Přijímací středisko; evakuace; ochrana obyvatelstva; Reception center; evacuation; civil protection