ČASOPIS PERSPEKTIVY. ZÁPAS "PROTI MATERIALISTICKÉ HNILOBĚ A KULTURNÍ LHOSTEJNOSTI" - Neumannová, Dana (Jihočeská univerzita, 2012)
Časopis Perspektivy byl exilový kulturní sborník, který vycházel v letech 1961 ? 1966 v New Yorku. Cílem mé práce je tedy analýza samotného obsahu časopisu Perspektivy, mimo jiné se práce periferně zabývá obdobím exilu, počátky literární tvorby a literatury v exilu. Připojeny jsou také medailonky jednotlivých autorů. Součástí výzkumu je konfrontace jednotlivých vydání a vlastně shrnutí celého vývoje tohoto exilového periodika. Následující studie je tedy orientována na vývoj a charakteristiku rysů vydavatelského listu Perspektivy v období 1961 až 1966.
PERPEKTIVY MAGAZIN. FIGHT "AGAINST MATERIALIST ROT AND CULTURAL INDIFFERENCE"
Keywords: časopis Perspektivy; New York; období exilu; journal Perspektivy; New York; exile period