Otevřená interaktivní robotická platforma pro domácí využití - Stropek, Martin (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zaměřuje na návrh a implementaci funkčního mobilního robota, kterého je možné ovládat pomocí interaktivní webové aplikace. Robot dokáže přenášet video a obousměrné audio, což umožní jeho využití v oblastech, kde je nutné vzdálené monitorování (např. sledování domácích zvířat). Projekt je navržen jako otevřený na bázi open-source s důrazem na nízké pořizovací náklady a snadné rozšíření o další možné funkcionality.
Open interactive robotics platform for home use
Keywords: Robotika; Raspberry Pi; DIY; open-source; vzdálené ovládání; Robotics; Raspberry Pi; DIY; open-source; remote control