Narativní postupy v Pratchettově Zeměploše - Felenda, Šimon (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá narativními postupy Terryho Pratchetta v knižním cyklu Zeměplocha (Discworld). Pozornost se zaměřuje především na reprezentaci času, prostoru a postav ve vybraných knihách tohoto cyklu. Cílem práce je zmapovat charakter Pratchettova fiktivního universa a popsat narativní techniky jeho zobrazení.
the narrative of Terry Pratchett´s Discworld
Keywords: Pratchett; Zeměplocha; postava; příběh; čas; prostor; Pratchett; Discworld; character; story; time; space