Dojížďka za prací a do škol ve vybraných okresech Jihočeského kraje 2011 (Strakonice, Tábor, Písek) - Jiroutová, Nikol (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na regionalizaci trojice jihočeských okresů - Strakonice, Tábor a Písek, a to za pomoci dat zachycujících denní dojížďku za prací a do škol k rozhodujícímu datu 26. 3. 2011. Po úvodní kapitole, která se zabývá teoretickými východisky práce, následuje kapitola detailně popisující metodiku zpracování a postupy, které byly v této práci použity. Určitý úsek práce je věnován i samotné charakteristice jednotlivých okresů a výčtu jejich nejdůležitějších administrativních jevů a skutečností. Nejpodstatnější obsah je objasněn v kapitole pod názvem "Analytická část práce", ve které jsou zachyceny a textově zhodnoceny výsledky dílčích částí regionalizace a řada mapových výstupů, které slouží k vizualizaci výsledků. Na závěr jsou vyhodnoceny celkové výsledky a hypotézy. Součástí je samozřejmě i výčet použité literatury a praktické seznamy zkratek a obrazových příloh.
Commuting to work and schools in selected districts in the South Bohemia Region in 2011 (Strakonice, Tabor, Pisek)
Keywords: dojížďka; region; regionalizace; středisko; práce; škola; Strakonice; Tábor; Písek; commuting; region; regionalization; centre; work; school; Strakonice; Tábor; Písek