Mezinárodní obchod s ohroženými druhy rostlin a živočichů - Hájková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je analýza mezinárodního obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin chráněnými úmluvou CITES a následné zpracování případových studií zaměřených na konkrétní obchodní případy.
International Trade with Endangered Species of Plants and Animals
Keywords: Mezinárodní obchod; CITES; ohrožené druhy; regulace obchodu; nelegální obchod; slonovina; tradiční čínská medicína; International trade; CITES; endangered species; trade regulation; illegal trade; ivory; traditional chinese medicine