Volnočasové aktivity žáků základních a středních škol v mikroregionu Vltavotýnska. - Teringl, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce mapuje poskytované volnočasové aktivity v mikroregionu Vltavotýnska. Zjišťuje, jak žáci základních a středních škol tráví svůj volný čas, zda znají nabídku volnočasových aktivit a zda ji využívají. Cílovou skupinou je dospívající populace ve věku 11 až 20 let. V teoretické části je rozpracováno období dospívání. Zabývá se pojmem volný čas, jeho zhodnocováním, zájmovým vzděláváním, sociálně patologickými jevy a významem prevence. V závěru teoretické části je popsán mikroregion Vltavotýnsko a možnosti trávení volného času. Výzkumná část obsahuje cíl, charakteristiku výzkumného souboru a vlastní kvantitativní výzkum provedený metodou dotazovací, technikou dotazníkem.
Free-time Activities of Primary and Secondary School Pupils in the Micro Region of "Vltavotýnsko".
Keywords: volný čas; volnočasové aktivity; zájmové vzdělávání; sociálně patologické jevy; mikroregion Vltavotýnsko; free time; free time activities; interest education; social-pathologic phenomena; the micro region of ``Vltavotýnsko{\crqq}