Skimming, scanning a padělání platebních karet - Beneš, Karel (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá bezhotovostními platbami pomocí platebních karet a internetu. Práce je určena jako průvodce pro občana v prevenci a ochraně v bezhotovostním platebním styku. V první části práce jsem popsal základní rozdělení platebních karet, jejich možnosti a zabezpečení, upozornil jsem na jejich zneužitelnost a uvedl rady, jak se bránit proti zneužití. V druhé části práce jsem se věnoval elektronickému obchodování, zabezpečení pomocí elektronického ověřování a bezpečnostních protokolů a využitelnosti elektronických peněženek. Ve třetí části jsem popsal problematiku skimmingu. Ve čtvrté části jsem se zabýval finančním arbitrem, který plní úlohu ochrany spotřebitele před poskytovateli platebních služeb. V páté části jsem uvedl doporučení, jak s platební kartou zacházet, aby nedošlo k jejímu zneužití.
Skimming, scanning and forgery of credit cards