Fenomén mateřských škol s programem podporujícím zdraví - Benešová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá mateřskými školami s programem podpory zdraví. Popisuje, jaká je péče o děti v těchto mateřských školách, jaká je odlišnost od mateřských škol, které program podpory zdraví nemají a také z jakého důvodu ji rodiče volí. Teoretická část obsahuje kapitoly věnující se obecným definicím zdraví a jeho podpory a také vzniku a vývoji mateřských škol u nás a ve světě. V praktické části jsou popsány použité metody kvalitativního výzkumu a prezentovány zjištěné výsledky. Dále jsou zde popsány jednotlivé mateřské školy s programem podporující zdraví.
Phenomenon of kindergarten with promoting health program
Keywords: Klíčová slova Zdraví; podpora zdraví; mateřské školy s programem podporující zdraví; Health; health promotion; kindergarten with a health program