Vybrané problémy ochrany spotřebitele - Johnová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem mé práce je zjištění povědomí spotřebitelů o svých právech. O tuto problematiku jsem se zajímala jak z obecného hlediska, tak se zaměřením na oblast potravin. Potřebné informace byly získány marketingovým výzkumem, konkrétně dotazováním spotřebitelů. Závěr obsahuje výsledky tohoto výzkumu a také návrhy na zlepšení informovanosti spotřebitelů. Tyto návrhy byly konzultovány se Sdružením obrany spotřebitelů v Českých Budějovicích.
Chosen problems of consumer protection
Keywords: spotřebitelé; spotřebitelská práva; marketingový výzkum; značky kvality; přídatné látky; consumers; consumer rights; marketing research; grade labels; additives