Trinominální kompozita ve francouzštině - Černá, Renata (Jihočeská univerzita, 2018)
Předmětem diplomové práce je charakteristika francouzských trinominálních kompozit typu "relations parents-enfants" za použití dosavadních typologií určených pro jiné jazyky, hlavně pro italštinu. Práce je rozdělena na dvě části. První část vymezuje pojmy kompozice a kompozitum, jejich rozdělení na základě různých kritérií. Popisuje grafické, morfologické, syntaktické i sémantické vlastnosti. Druhá část práce je věnována praktickému výzkumu v korpusu a následné analýze získaných dat. Poslední část obsahuje návrh klasifikace francouzských relačních kompozit.
Trinominal compounds in French
Keywords: Francouzština; slovotvorba; kompozice; kompozitum; relační kompozita; French language; word formation; compounding; compound; relational compound