Sauna - jedna z důležitých forem regenerace aktivních sportovců - Černý, Kamil (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na význam sauny v procesu regenerace aktivních sportovců - hráčů ledního hokeje. Cílem je popsat pozitivní vliv saunování na lidský organismus, konkrétně pohybový aparát a psychiku. Dále objasnit pojmy regenerace, relaxace, únava a zotavení. Praktická část obsahuje zpracované a vyhodnocené výsledky dotazníkového šetření u mužstva Karlových Varů a mužstva Tábora. Výzkum se zaměřuje na četnost využívání sauny obecně v jednotlivých týmech, následně pak dle jednotlivých věkových skupin. Dále zkoumá využívání sauny z hlediska důvodů a hlediska časového.
Sauna - one of the importance form of the sportmen´s regeneration
Keywords: lední hokej; regenerace; relaxace; únava; zotavení; sauna; saunování; tréninkový cyklus; ice hockey; regeneration; relaxation; fatigue; recovery; sauna; sauna using; training cycle