Postavení privátní značky obchodního řetězce - Mixan, Radek (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá postavením privátních značek v obchodním řetězci Lidl. V praktické části práce je realizován marketingový výzkum. Z dotazníkového šetření bylo zjištěno, jak zákazníci řetězce vnímají privátní značky. Práce popisuje, jaké jsou hlavní důvody spotřebitelů k nákupu výrobků pod privátní značkou, jak hodnotí jejich kvalitu a jak je srovnávají s výrobky klasických značek. Bylo také zjištěno, které privátní značky řetězce jsou zákazníky nejvíce preferované. Na základě získaných informací z dotazníkového šetření byla navržena doporučení pro další rozvoj privátních značek v řetězci Lidl.
Market position of a private label
Keywords: Privátní značka; Značka; Spotřebitel; Marketingový výzkum; Obchodní řetězec; Private label; Brand; Consumer; Marketing research; Retail chain