Problematika kvality pitné vody v nemocnici Prachatice - Rosová, Monika (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou kvality pitné vody v nemocnici Prachatice. V každém zdravotnickém zařízení je nezbytně nutné udržovat a sledovat kvalitu pitné vody. Diplomová práce má stanovené tyto cíle: Zhodnocení kvality a množství pitné vody a upravené teplé vody v nemocnici Prachatice v čase, porovnání výskytu Legionell v daném období ve srovnání s jinou nemocnicí v Jihočeském kraji, možnosti řešení krizových situací při haváriích ve zdravotnickém zařízení a možnosti využití dešťové vody v nemocnici Prachatice. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části práce jsou popsány základní pojmy týkající se kvality pitné vody, ukazatele pitné vody a část je věnována havárii vody v prachatické nemocnici na podzim roku 2015. Praktická část byla zpracována pomocí metody sekundární analýzy dat. Potřebná data k analýze byla získána přímo v nemocnici Prachatice a na Krajské hygienické stanici se sídlem v Českých Budějovicích. Pro analýzu byla použita data z období ledna 2011 až ledna 2017. Poskytnutá data byla zpracována v programu Microsoft Excel do tabulek a grafů. Výsledky poukazují na celkovou situaci týkající se zásobování pitnou vodou v nemocnici Prachatice. Práce by mohla upozornit na nedostatky a problémy související např. s havarijními stavy. Vedení nemocnice a odborní pracovníci na úseku technologie pitné vody získají ucelený přehled o zásobování pitnou vodou nemocnice jak z vlastní studny, veřejné studny, tak i z veřejného vodovodu.
The quality of drinking water in the Hospital Prachatice
Keywords: Pitná voda; kvalita pitné vody; nemocnice Prachatice; ukazatele pitné vody; havárie pitné vody; Drinking water; drinking water quality; Prachatice Hospital; drinking water indicators; drinking water accidents