Prevence rizikového chování středoškolské mládeže - Marková, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou rizikového chování středoškolské mládeže. Součástí práce je zaměření na projevy rizikového chování, jako je hlavně záškoláctví, šikana, užívání návykových a nelegálních látek. Práce se zabývá příčinami vzniku, projevy, následky a prevencí rizikového chování. Náplní práce bude zjištění vážnosti situace rizikového chování na středních školách. Toto zjištění bude provedeno pomocí kvantitativního výzkumu každodenního chování studentů v jejich volném čase, doma a ve škole. Dotazník bude velmi detailně zpracován pomocí grafického znázornění.
Prevention of youth risk behaviours in secondary schools
Keywords: Mládež; adolescent; rizikové chování; prevence.; Young students; adolescent; risk behaviour; prevention.