Dědičné choroby očí u psů - Koptová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce vytváří souhrnný literární přehled dědičných chorob očí u psů. Zabývá se projevy nemocí, příčinami vzniku nemocí a jejich přenosem na potomky. Vysvětluje pojmy vrozená a dědičná vada. Choroby očí jsou rozdělené do skupin podle místa, kde se v oku vyskytují.
Hereditary eye diseases by dogs
Keywords: vrozená vada; dědičná vada; dědičnost; oko; pes; Congenital defect; inherited defect; inheritance; eye; dog