Porovnání shrnovačů píce Pöttinger TOP 342 a Krone Swadro TC 640 - Vokáč, Martin (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce je zaměřena na rozhodovací proces při pořizování nového shrnovače vztažený k velikosti podniku. Rozhodovací proces je mezi stroji Krone Swadro TC 640 a Pöttinger TOP 342. V práci se budou porovnávat faktory týkající se plošné výkonnosti, spotřeby paliva a ekonomické stránky. Rozhodovací proces bude simulován na pět typů podniků o výměrách 21,33, 100, 200, 500 a 2 000 hektarů, ze kterého se vypočtou náklady na 1 tunu hmoty.
Comparison of forage rakes Pöttinger TOP 342 and Krone Swadro TC 640
Keywords: porost; plošná výkonnost; píce; spotřeba paliva; náklady; growth; efficiency; forage; fuel consumption; economic costs