Optimalizace systému logistického řízení distribuce ve vybraném podniku - Krejzová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce bylo optimalizovat jednotlivé procesy vedoucí k finální distribuci, zjistit kritické faktory, které mohou distribuci ovlivnit, a navrhnout jejich optimalizaci ve vybraném podniku ELPOR-Rauschert, s. r. o. Byla provedena analýza podnikových procesů, které mohou ovlivnit finální distribuci. Analýza zahrnuje procesy, jako jsou příjem objednávky, realizace zakázky, balení zakázky, vnitřní manipulace, příprava expedice hotových výrobků, doprava, měření spokojenosti zákazníka a popis distribučního řetězce a distribuční strategie společnosti. Jelikož autorka se zaměřila i na činnosti, které distribuci předcházejí a které by ji mohly v některých případech ovlivňovat, byly odhaleny kritické faktory i v průběhu těchto činností. I když jednotlivé kritické faktory nepředstavují pro společnost zásadní hrozbu, je důležité se na ně zaměřit a eliminovat jejich vliv ne jen na distribuci, ale i na celkový chod podniku. Na celkem zjištěných pět kritických faktorů byla navrhnuta opatření pro jejich eliminaci.
Optimization of the logistics distribution management system in the selected company
Keywords: distribuce; doprava; kontrola; logistika; skladování; zásobování; control; distribution; logistics; storage; supply; transportation