Evaluation of Decentralized Wastewater Treatment Systems: Sulfur as a Redox Indicator - Diáková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
V této práci bylo monitorováno 13 systémů pro decentralizované čištění odpadní vody, které reprezentovaly 4 různé designové skupiny. Vzorky na přítocích a odtocích byly odebírány během chladného a teplého období a byly v nich stanoveny běžné parametry vyjadřující kvalitu vody. Zvláštní pozornost byla věnována oxidačním formám síry a využití jejich poměru jako redoxního indikátoru.
Evaluation of Decentralized Wastewater Treatment Systems: Sulfur as a Redox Indicator
Keywords: čištění odpaních vod; umělý mokřad; biologický filtr; redoxní procesy; redoxní indikátory; síra; wastewater treatment; constructed wetland; biological filter; redox processes; redox indicator; sulfur