Integrace dětí z dětského domova do života - Placáková, Marie (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá odchodem dětí z dětského domova. Cílem práce je zjistit, jak prožívaly děti z dětského domova odchod do samostatného života a jak probíhá odchod dětí z konkrétního dětského domova a příprava na něj. Teoretická část se zabývá výchovou dítěte v rodině, věnuje se náhradní výchovné péči, zejména pak ústavní výchově a představuje odchod dětí z dětského domova a projekty, které mohou mladým odcházejícím pomoci při integraci do běžného života. K naplnění výzkumných cílů je použita technika polostrukturovaných rozhovorů, které jsou zpracovány pomocí otevřeného kódování.
Integration of children from the children's home into the life
Keywords: rodina; ústavní výchova; dětský domov; odchod dětí; pomáhající projekty; family; institutional care; chidren´s home; leaving children´s home; contributing projects