Výslovnost cizích slov ve španělštině: analýza mluveného projevu studentů španělštiny - Baidala, Mariia (Jihočeská univerzita, 2022)
Předložená bakalářská práce se zabývá studiem výslovnosti cizích slov ve španělštině u studentů španělského jazyka. Vteoretické části jsou představené charakteristiky a klasifikace španělských samohlásek, souhlásek a glidů; také jsou popsané adaptační mechanismy podle T. Dubědy a pravidla výslovnosti cizích slov podle autorit, jako RAE. V praktické části jsou uvedené vzorky s výslovností rodilých mluvčích, českých a ukrajinských studentů, které jsou následně popsané a hodnocené. Cílem práce je analýza jejich výslovnosti a určení faktorů, které vedli k modifikacím této výslovnosti. Práce je psána ve španělském jazyce a obsahuje závěr v českém jazyce.
Pronunciation of foreign words in Spanish : Analysis of speech of Spanisch learners
Pronunciación de palabras extranjeras en espa\ nol: análisis del discurso en los estudiantes de espa\ nol
Keywords: výslovnost; cizí slova; adaptační mechanizmy; španělština; pronounciation; foreign words; adaptation mechanisms; Spanish