Význam hudebně pohybových činností s dvouletými dětmi v mateřské škole - Šeráková, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce sleduje vliv hudby, zpěvu a pohybových říkánek na vývoj dvouletého dítěte. Seznamuje s vývojovou psychologií a zvláštnostmi batolecího věku. Všímá si souvislosti motorických dovedností s rozvojem řeči a kognitivních funkcí. Důležitou částí práce jsou materiály pro práci s touto věkovou skupinou.
The meaning of musical and kinetic activities with two-year-old children in a nursery school
Keywords: dvouleté děti; hudebně pohybové říkánky; všestranný rozvoj; two year old children; musically movement rhymes; all-round development