Cochemský model jako možnost při využití participačního práva dětí - Adamová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce se zaměřuje na postavení dítěte v systému rozhodování o úpravě výživy a péče. V práci je popsána cochemská praxe a s ní související participace dětí. Uvádí, jak mohou děti, nacházející se v rodičovském konfliktu při rozpadu rodiny, participaci využít. Cochemský model je založen na interdisciplinární spolupráci, která je v práci také uvedena. Práce je obohacena o případy z praxe a pohled psychologa.
Cochem model as a way how to utilize childrens participation rights
Keywords: Participace dětí; cochemský model; cochemská praxe; dítě a jeho potřeby; komunikace s dětmi; nejlepší zájem dítěte; rodičovský konflikt; rozpad rodiny; interdisciplinární spolupráce; orgán sociálně-právní ochrany dětí; poradenství; edukace; opatrovnické řízení; intervence.; Children's participation rights; Cochem's model; Cochem's practice; child and it's needs; communication with children; child's best interest; parental conflict; break up of a family; interdisciplinary collaboration; child protection; counselling; education; custodial care; intervention.