Jazykové prostředky v seznamovacích inzerátech - Vokatá, Lenka (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem diplomové práce je charakterizovat texty seznamovacích inzerátů z lingvistického hlediska. Pozornost bude věnována inzerátům zveřejněným na vybraném internetovém seznamovacím portálu. V teoretické části bude představena historie seznamovací inzerce, specifika komunikace na internetu a rozdíly v komunikaci mužů a žen. Chybět nebude ani stylistické pojetí inzerátu a popis textového typu, k němuž patří. Praktická část práce se zaměří na samotnou analýzu seznamovacích inzerátů z hlediska jednotlivých jazykových rovin.
Language devices used in dating advertisements
Keywords: seznamovací inzerát; jazyková analýza; internetová komunikace; komunikace mužů a žen; dating advertisement; linguistic analysis; communication online; male and female communication