Evropská sociální politika a její význam pro integraci osob se zdravotním postižením na trh práce - Zdeňková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
ZDEŇKOVÁ, K. Evropská sociální politika a její význam pro integraci osob se zdravotním postižením na trh práce. České Budějovice 2012. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Katedra praktické teologie. Vedoucí práce Ing. Jaroslav Šetek, PhD. Práce se zabývá integrací osob se zdravotním postižením na trh práce prostřednictvím politiky Evropské unie. Problematika představuje teoretické zpracování vývoje evropské sociální politiky zejména ve vztahu k zaměstnávání osob se zdravotním postižením, zaměstnávání osob se zdravotním postižením a možnostmi jejich integrace na trh práce.
European social politics and its importance for integration of disabled people in the labor market
Keywords: osoba se zdravotním postižením; sociální politika; politika zaměstnanosti; integrace; trh práce; pracovní rehabilitace; zaměstnávání osob se zdravotním postižením; sociální integrace; a person with disabilities; social policy; employment policy; integration; labor market; vocational rehabilitation; employment of person with disabilities; social inetgration