Digitalizace personálních dat ve vybrané firmě - Pucová, Simona (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce se zabývá tím, jak personalisté zpracovávají osobní údaje a popisuje návrh inovativního opatření pod názvem e-file ke zvýšení efektivity personálních procesů. Projekt e-file je převod papírových osobních složek zaměstnanců do digitální podoby, který přispívá ke zjednodušení a zrychlení procesů celé personalistiky. Přístup k osobním složkám zaměstnanců lze umožnit všem potřebným oprávněným osobám. Digitalizace osobních údajů snížila administrativní náročnost. Úspěšnost realizace navrhovaného opatření je prokázána výsledky smíšeného výzkumu. Kvantitativní srovnání se provedlo prostřednictvím strukturovaného dotazníku. Empirická část výzkumu je tvořena rozhovorem se zástupcem personálního oddělení hodnotící situaci po realizaci opatření podpořená o zúčastněné pozorování.
Digitization of personal data in the selected company
Keywords: řízení lidských zdrojů; digitalizace; personální data; zaměstnanci; administrace; human resources; digitization; personal data; employees; administration