Mapování karyotypu mšice broskvoňové (Myzus persicae) metodou BAC FISH - Šlajsová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2016)
Mšice broskvoňová (Myzus persicae) je jedním z nedůležitějších škůdců na světě. Nadměrné užívání insekticidů jako jsou organofosfáty či neonikotinoidy vedlo ke vzniku rezistence, která může být spojena se změnami v karyotypu. V této práci byly vybrány a mapovány BAC klony na chromozomy mšice broskvoňové pomocí fluorescentní in situ hybridizace.
Karyotype mapping of green peach aphid (Myzus persicae) by means of BAC FISH
Keywords: mšice; insekticidy; karyotyp; FISH; chromozomy; aphids; insecticides; karyotype; FISH; chromosomes