Plavání s ploutvemi jako volnočasová a výkonnostní aktivita - srovnání motivačních faktorů v obou tréninkových oblastech. - Švandová, Marie (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem bakalářské práce je plavání s ploutvemi jako volnočasová a výkonnostní aktivita - srovnání motivačních faktorů v obou tréninkových oblastech. Práci jsem rozdělila do dvou částí. První část je teoretická, ve které blíže charakterizuji sport plavání s ploutvemi, limitující motivačními faktory působící na děti, které se tomuto sportu věnují a další faktory, které během tréninkového procesu působí na děti motivačně, anebo je naopak demotivují. Tréninkový proces jsem rozdělila do dvou oblastí zaměřených na volnočasovou a výkonnostní aktivitu. Touto problematikou jsem se zabývala i ve druhé části práce, v jejímž rámci jsem realizovala výzkum formou dotazníkové metody. Dotazovala jsem se na motivační faktory dětí a jejich trenérů. Popisovala jsem zjištěnou realitu a dávala ji do souvislostí, výsledky jsem vyjádřila v grafech. Jedná se o pilotní průřezovou studii, která může posloužit jak hlubšímu výzkumnému šetření, tak i zefektivnění trenérské praxe v dané oblasti.
Finswimming as a leisure and performance activity - comparison of motivational factors in both training areas.
Keywords: Děti školního věku; plavání s ploutvemi; sportovní trénink; fyzická zátěž; motivace; motivační faktory.; School children; finswimming; sports training; physical load; motivation; motivation factors.