Právní aspekty věřitele v insolvenčním řízení - Vajgel, Pavel (Jihočeská univerzita, 2014)
Úpadek. V současné ekonomické situaci často slýchaný termín. Pro mnoho právnických i fyzických osob stav, který je děsí prakticky na každém kroku. V dnešní době stále více zmiňovaný termín mnoho lidí považuje skoro za urážku. Autor diplomové práce se tedy rozhodl analyzovat úpadek a možnosti jeho řešení detailněji popsat. Věnoval se různým možnostem řešení úpadku. Tato nelichotivá situace ovlivní v první řadě dlužníka. Ten musí přijmout nepříjemná opatření ve svém životě. Ve značném procentu úpadků dlužník přichází i o svůj movitý i nemovitý majetek. Na druhé straně je značně ovlivněna i strana věřitele.
The legal aspects of creditors in insolvency proceedings
Keywords: Úpadek; insolvenční řízení; věřitel; konkurs; oddlužení; reorganizace; Bankruptcy; insolvency proceedings; creditor; the bankruptcy; debt relief; reorganization