Turismus v chráněných oblastech (na příkladu CHKO Křivoklátsko) - Jochová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2013)
Předmětem bakalářské práce je zhodnocení cestovního ruchu a jeho vlivu na životní prostředí v oblasti Křivoklátska. V teoretické části jsou popsány poznatky z odborné literatury týkající se cestovního ruchu, chráněné krajinné oblasti a trvale udržitelného rozvoje, dále popis území, jeho lokalizační podmínky a přírodně a kulturně-historické atraktivity. Praktickou částí a hlavním cílem práce je dotazníkové šetření zaměřené na názor a postoje turistů, tak jak by definovali atraktivitu zájmové oblasti.
Tourism in protected areas (Protected Landscape Area Křivoklátsko Case)
Keywords: cestovní ruch; životní prostředí; chráněná krajinná oblast; Křivoklátsko; přírodní a kulturně-historické atraktivity; tourism; the environment; protected country area; the area of Křivoklát; natural and cultural-historic attractions