Matematické úlohy, pro které existuje více postupů řešení a/nebo více řešení - Bézová, Petra (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá slovními úlohami na druhém stupni základních škol, pro které existuje více postupů řešení nebo více řešení (výsledků). Hlavním cílem práce je sestavení sbírky úloh, která by mohla sloužit žákům 2. stupně základních škol jako učební pomůcka při přípravě na hodiny matematiky. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou část. První část se věnuje rešerším na témata "otevřený přístup k matematice" a "pojem slovní úloha". Závěrem teoretické části je rešerše učebních pomůcek. Praktická část je pojata jako sbírka slovních úloh, pro které existuje více postupů řešení a nebo více řešení (výsledků). Ve sbírce jsou zahrnuty typické a zajímavé úlohy vyskytující se na základních školách již od 6. ročníku.
Mathematical tasks with more ways to solve and/or more solutions
Keywords: slovní úlohy; řešení slovních úloh; více výsledků; math word problems; solving math word problems; more results