Finanční plánování a likvidita - Hniličková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce bylo uvést podstatu a cíle finančního řízení v oblasti likvidity a provést zhodnocení likvidity na konkrétním podniku. Hlavní činností sledovaného podniku je provozování hotelu Slunečná louka. Pro analýzy byla využita data z účetních výkazů sledovaného podniku. Zhodnocení likvidity bylo provedeno prostřednictvím ukazatelů likvidity, poměrových ukazatelů, rozdílových ukazatelů. Byl sestaven roční finanční plán pro následující období.
Financial planning and liquidity
Keywords: Finanční plánování; Likvidita; Čistý pracovní kapitál; Financial planning; Liquidity; Net working capital