Možnosti vstupu firmy na zahraniční trh - Sklenářová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce na téma Možnosti vstupu firmy na zahraniční trh byla zpracována pro firmu Ledenický nábytek výrobní družstvo, která zpracovává dřevo a vyrábí nábytek z masivu. Cílem této bakalářské práce bylo provedení analýzy možnosti vstupu firmy na potencionální zahraniční trh a zjistit nejvhodnější strategie pro vstup na zahraniční trh. S pomocí informací z Pest analyzy, byl vybrán nejvhodnější potencionální trh pro vstup. Na základě situační analýzy byla vybrána nejvhodnější strategie pro vstup.
The possible entry of the selected firms to foreign markets
Keywords: zahraniční trh; možnosti vstupu; vybrané trhy; dřevozpracující a nábytkářský průmysl; PEST analýza; SWOT analýza; Porterův model pěti sil; podpora pro malé a střední podniky; foreign market; input options; selected markets; woodworking and furniture industry; PEST analysis; SWOT analysis; Porter's five forces model; support for small and medium-sized enterprises