Fyzikální veličiny a možnosti jejich měření - Haikl, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce ‚qFyzikální veličiny a možnosti jejich měření''. Stěžejním tématem této práce je popis historického vývoje a měření vybraných fyzikálních veličin. Historický vývoj měření. Různé metody měření v současnosti např. u intenzity osvětlení, svítivosti a světelného toku u svítidel veřejného osvětlení. Zpracování výsledků měření. Optimalizace výkonu veřejného osvětlení.
Physical quantities and their measurement