Školní kluby a jejich koncepce - Šopovová, Jana (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se podrobněji zabývá tématem školních klubů, které řadíme mezi školská zařízení pro zájmové vzdělávání. Vysvětluje význam základních pojmů, popisuje činnosti a poslání školního klubu. Dále rozebírá dokumentaci a činnosti deseti vybraných školních klubů ve třech okresech Plzeňského kraje. Získané informace v závěrečné části analyzuje. Cílem práce bylo se zaměřit na základní informace vztahující se ke školním klubům a popsat jejich význam. Dále pak na základě získané dokumentace popsat provoz a nabídku vybraných školních klubů.
School clubs and their concepts
Keywords: školní klub; zájmové vzdělávání; školní vzdělávací program; pedagogičtí pracovníci; druhy vzdělávání; school club; special interest education; school educational program; school educators; types of education