Srovnání poskytování úvěrů na pořízení a rekonstrukci nemovitosti stavebními spořitelnami a hypotečními bankami v ČR - Zemanová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je porovnat podmínky poskytování hypotečních úvěrů mezi hypotečními bankami a stavebními spořitelnami. Pro porovnání byly vybrány následující bankovní instituce: Česká spořitelna a.s., Československá obchodní banka a.s., GE Money bank a.s., Modrá pyramida stavební spořitelna, a. s., Wüstenrot ? stavební spořitelna, a. s. a Stavební spořitelna České spořitelny, a.s. Nejprve byla zvolena důležitá kritéria, která pomáhají klientovi při výběru banky. Porovnání nabídek bylo provedeno na třech modelových příkladech za pomoci tabulek a grafů. Nakonec byla vybrána nejlepší varianta.
A comparison of the providing of mortgage loans at building societies and mortgage banks in the Czech Republic
Keywords: banka; klient; hypoteční úvěr; stavební spořitelna; překlenovací úvěr; stavební spoření; úvěr ze stavebního spoření; úrok; bank; client; mortgage loan; building society; bridge loan; building saving; building saving loan; interest