Leasing osobních automobilů a alternativní způsoby financování - Samuel, Jiří (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce pojednává o možnostech financování ojetého osobního automobilu leasingem, spotřebitelským úvěrem a americkou hypotékou s přihlédnutím k výhodnosti jednotlivých forem financování pro fyzickou osobu - nepodnikatele. Práce se skládá ze dvou základních části. První - teoretická část je rozdělena do 3 kapitol pojednávajících o způsobu využití, výhodách a nevýhodách všech 3 zdrojů. V druhé - praktické části je možnost jednotlivých forem financování doložena rozborem konkrétních společností a bank nabízejících tyto formy financování. Na základě srovnání jsou vyhodnoceny nejvýhodnější společnosti nebo banky, které svůj produkt nabízejí s nejvýhodnějšími podmínkami. Pro zajímavost jsem srovnal možnosti financování v České republice s Německou spolkovou republikou. Práce také obsahuje podrobnější informace o autobazaru NOVOSAD, kam jsem během své praxe docházel na konzultace, a z jejichž zkušeností vycházím v celé své praktické části.
Leasing and Other Ways of Financing
Keywords: leasing; úvěr; americká hypotéka; leasing; credit; american mortgage