Porovnání sklízecích mlátiček CASE IH 8010 a Claas Lexion při sklizni obilovin a řepky. - Sabáček, Radek (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je hodnocení činnosti a kvality práce sklízecích mlátiček dvou výrobců při sklizni zemědělských plodin a jejich jednoduché ekonomické zhodnocení. Rozbor činnosti a kvality práce je zaměřen na velikost ztrát, vlivu vlhkosti na velikost ztrát, kvality drcení a rozmetání rostlinných zbytků. Rozmetání a drcení rostlinných zbytků a rozboru výkonností a spotřeby PHM.
Comparison of reafing treshers Case IH 8010 and Claas Lexion during harvesting of cereals and rape.
Keywords: porovnání; sklízecí mlátička; Case IH 8010 AF; Claas Lexion 560; kvalita práce.; Comparison; Reaping tresher; Case IH 8010 AF; Claas Lexion 560; Quality of work