Dopad COVID-19 do výsledků hospodaření firmy - Fučíková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato diplomová práce je zaměřena na dopad pandemie onemocnění COVID-19 na výsledek hospodaření firmy, respektive firem působících v různých odvětvích národního hospodářství. Diplomová práce se zaměřuje na definici souvisejících ekonomických pojmů a pojmu pandemie. Další pozornost je věnována vládním opatřením, jež byla vydána v souvislosti s eliminací počtu infikovaných osob. Vzhledem k tomu, že vládní opatření vydaná v důsledku snahy eliminace rizik měla velmi negativní dopady do všech ekonomických sektorů, byly vypsány různé dotační programy, jejichž cílem byla alespoň částečná kompenzace finančních ztrát ekonomickým subjektům při splnění předem stanovených podmínek. Tyto programy znamenaly faktickou pomoc mnoha ekonomickým subjektům, jež byly nejvíce zasaženy. Cílem diplomové práce bylo posouzení vlivu pandemie onemocnění COVID-19 na výsledek hospodaření firmy/firem. V souladu s tímto uvedeným je provedena analýza dopadů pandemie na ekonomické subjekty působící v různých odvětvích národního hospodářství provedením komparace veřejně dostupných výsledků hospodaření za rok 2019 a rok 2020.
Impact of COVID-19 on the company's financial results
Keywords: Pandemie COVID-19; Výsledek hospodaření; Vládní opatření; Pandemic COVID-19; Profit and loss; Government measures