Podpora malého a středního podnikání v okrese Strakonice - Cuhrová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem diplomové práce je analyzovat vybrané formy podpory podnikání a jejich využívání malými a středními podnikatelskými subjekty v okrese Strakonice. K dosažení sledovaného cíle byla provedena analýza malého a středního podnikání v okrese Strakonice, SWOT analýza okresu Strakonice, analýza registrované míry nezaměstnanosti v celém kraji, okrese i v jednotlivých mikroregionech. Dále byly sledovány možnosti čerpání podpory pro tento druh podnikání a také zjišťováno, jakým způsobem jsou tyto formy podpory využívány v jednotlivých sledovaných letech. V neposlední řadě bylo zjišťováno též čerpání finančních prostředků z fondů Evropské unie.
The support of small and middle enterprises in Strakonice region
Keywords: malé a střední podnikání; nezaměstnanost; Operační program podnikání a inovace; Evropská unie; small and middle enterprises; unemployment; Operational programm for business and inovation; European Union