Ekologie fytobentosu tůní vznikajících v průběhu jarní záplavy v úseku horní Lužnice - Veselý, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2014)
V úseku horní Lužnice během jarních povodní vznikají dočasné tůně. Tato práce popisuje meziroční variabilitu vývoje fytobentosu v dočasných a trvalých tůních říční nivě řeky Lužnice během jarních povodní.
Ecology of phytobenthos in pools arising during the spring flood in the upper part of the river Lužnice
Keywords: fytobentos; řasy; sinice; říční niva; Lužnice; phytobenthos; algae; cyanobacteria; river floodplain; river Lužnice