K problematice studentského slangu - Růžičková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu současného studentského slangu. Obsahuje dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část pojednává o jazyce, českém jazyce a jeho útvarech. Dále se zaměřuje na obecnou charakteristiku slangu, jeho rozdělení a na popis slangu ze studentského prostředí. Obsahem praktické části je analýza sebraného materiálu k danému tématu. Analýza vychází z průzkumu slangu na druhém stupni základních škol a nižších ročnících víceletých gymnázií v porovnání se slangem vysokoškolských studentů.
The issues of student´s slang
Keywords: český jazyk; slang; studentský slang; argot; profesní mluva; žargon; dialekt; Czech language; slang; student slang; argot; professional speech; jargon; dialect