Odlišnosti vývoje krajiny v české a rakouské části přeshraničního regionu "Novohradské hory" mezi lety 1938 - 2002 - Lidmilová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou odlišného vývoje horizontální struktury krajiny (land use) během 20.století do současnosti v české a rakouské části přeshraničního regionu "Novohradské hory", v jednotlivých vymezených regionech a subregionech. Vymezení řešeného území je převzato z již probíhajícího výzkumu souvislostí mezi osídlením a krajinou prováděného na KGE PF JU. Údaje o využití země sledují rozlohu druhů pozemků v jednotlivých katastrálních území jsou získány z databází katastrálních úřadů. Výsledky jsou obsaženy v přílohách práce a slovně komentovány v textové části diplomové práce.
Differences of land use development in the Czech and Austrian parts of the cross-border region "the Novohradské Mountains" between 1938-2002
Keywords: využití země; katastrální území; land use; catastral units